Faktoring, követeléskezelés

Faktoringról röviden

A faktoring megjelenése egy időre tehető a kereskedelem létezésével, a kereskedők azóta próbálják szolgáltatásaikért az ellenértéket behajtani. Az előbbi megállapításból származó nehézségek eszkalálódását az üzleti életben folyamatosan megjelenő innovációk is okozzák, amelynek megoldásait a vállalkozó a faktoringban keresheti.

A faktor ajánlata szakszerű megfogalmazásban az, hogy a faktor megvásárolja a szállító követeléseit, úgy hogy a vállalkozó a faktor részéről azonnal a szolgáltatási díjhoz jut. A faktor magára vállalja a szállító által megfogalmazott vevőre vonatkozó követelések kezelését, valamint intézi az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatokat, és beszedi a számlakövetelést.

A faktorálás (pénzkölcsönzés számlakövetelés megvásárlása ellenében) hosszú múltra visszatekintő pénzügyi művelet, ami az üzleti élet fejlődésével összhangban, időről – időre némileg átalakul, és a gazdasági élet szereplőinek igényeihez igazodva korszerű formában újra és újra felbukkan

Cégünk az idézett mottó tükrében kíván mindig eljárni, így a mindenkori változásokhoz alkalmazkodva állítjuk össze ajánlatainkat, melyeknek fontos alakító elemeként kezeljük ügyfeleink személyes jellegű igényeit is.

A cégünknél dolgozó képzett szakemberek segítségére és intézkedésére támaszkodva Ön garantáltan megtalálhatja a kontextustól függő legjobb megoldást problémájára, miközben Önnek a figyelmét nem kell megosztania a díjazásának behajtása és az egyéb fontos teendőinek intézése között.