Bemutatkozó

A Duna Faktor Követeléskezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság magyar szakmai befektetők tulajdonában lévő pénzügyi vállalkozás, amely az Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti szerv (jogelőd: Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet) tevékenységi engedélyét 2008. év elején majd a Hpt. 3. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott hitel és pénzkölcsön nyújtására 2019-ben kapta meg.

Munkatársaink sok éves hitelezési és behajtási tapasztalattal rendelkeznek, kiválasztási rendszerünk biztosítja, hogy a jelenlegi képzett szakember állomány egy esetleges bővítés esetén se veszítsen kompetenciáiból. Tevékenységünket korszerű, testre szabott informatikai rendszerek támogatják, az integrált ügykezelési programunk fejlesztése folyamatos, így a mindenkori megbízható információszolgáltatás biztosított.

Társaságunk célpiaca a mikro- és kisvállalkozói szektor szereplői, akiknek a fejlődésükhöz nem áll rendelkezésre a megfelelő likviditás. Hitvallásunk, a működő, valamint az újonnan alakult vállalkozások részére finanszírozást nyújtani fejlesztési céljaik könnyebb elérése érdekében, valamint a Magyar Állam által biztosított, visszatérítendő támogatásokat (hitel) eljuttatni a vállalkozásokhoz, ezzel segítve a magyar gazdaság fejlődését.

Társaságunk a hitelezési tevékenységén túl követelés vásárlási tevékenységet is folytat. Többnyire bankoktól, elsősorban csomagokban vásárol, fizetési határidőn túli (felmondott, lejárt) követeléseket, , melyeket Társaságunk a törvényi előírások betartásával, saját kockázatára kezel. Az első fizetési felszólító levél megküldését követően igyekszünk elérni ügyfeleinket és mielőbb megállapodni a tartozás rendezésének feltételeiben, sikertelenség esetén végrehajtási eljárást kezdeményezünk.
Az elsősorban lakossági és KKV követelésekre tekintettel a tevékenység Magyarország teljes területére kiterjed.
Az üzletágban tapasztalt általános gyakorlat (felszólítások, peresítés, végrehajtás) a jelenlegi jogszolgáltatási, társadalmi és gazdasági környezetben ugyan igazolható, de rendkívül hosszadalmas és nehezen becsülhető végeredménnyel jár. A bonyolultabb követeléskezelési folyamat drágább, ugyanakkor hatékonyabb, egyszerre ügyfél és ügylet specifikus.

  • ERSTE Leasing Autófinanszírozási Zrt.
  • CIB Lízing Csoport.
  • K&H Csoport.
  • Lombard Lízing Csoport.
  • Magyar Fejlesztési Bank.